In gedachte verzonken

Geplaatst op: 9 maart 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Het is een zondagmiddag in februari 2007. Veel te warm voor de tijd van het jaar. Zittend op de bank in de kamer en naar buiten kijkend zie ik dat de natuur al voorjaar allures heeft. Planten in vergaand knopstadium en vele vogels al zoekend naar een nestplaats.

Naar rechts   kijkend zie ik de bruin geworden bananenboom. Hopende dat hij straks weer goed gaat groeien,  droom ik in gedachten  weg naar de bananenbomen in Indonesië waar het binnenkort weer mooi groen gaat worden.

Als vanzelf denk ik dan aan de dorpen Tileng, Baturraden en Imogiri. Hoe zou het daar zijn op dit moment? Loopt alles wel op rolletjes? Ik betrap mij er weer op dat ik eigenlijk de dagelijkse controle zou willen hebben op de projecten van de stichting. Onzin natuurlijk. Onze mensen daar hebben het goed onder controle. Dat weet ik maar al te goed. Laat ze nu denk ik, ze hebben toch het vertrouwen!

Vechtende roodborstjes in de tuin trekken weer mijn aandacht en ik word weer wakker. Ja ze hebben ons vertrouwen!