“Ver van Familie”

Geplaatst op: 17 augustus 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Kort geleden heb ik met mijn man Ton als figurant opgetreden op de filmset van de film van Marion Bloem “Ver van Familie”.

Tijdens deze opnamen kwamen we weer samen met mogelijk belangrijke mensen voor Stichting Tileng. De heer Ruud Hoemakers, de dames Marion ( www.marionbloem.nl ) en Joyce Bloem ( www.constructart.com ) en Natalie Ypma ( www.natalieypma.exto.nl ).

“Ver van Familie” is een familiefilm over Indische migranten, die in een andere omgeving een nieuw bestaan hebben moeten opbouwen, maar zich nooit helemaal los hebben kunnen maken van hun verleden.

De film geeft soms op hilarische wijze, dan weer met ontroering, zicht op de hechtheid van een migrantenfamilie. Maar ook het benauwende karakter van de hechte familieband wordt getoond.

Barbie König, 26 jaar, laat na de dood van haar stiefmoeder alles in Amerika achter om haar oma in Nederland terug te zien. De uitgebreide Indische familie in Nederland zit echter totaal niet te wachten op het onverwachte familiebezoek uit Amerika en probeert het weerzien van oma en haar kleindochter tegen te houden. Want naast het feit dat oma op sterven ligt, heeft niemand behoefte aan de vergeten tragedies, familiegeheimen en –taboes uit het verleden, die door Barbie’s komst ongetwijfeld opgerakeld zullen worden. Barbie echter loopt in Nederland te tobben met haar eigen geheim en wordt geconfronteerd met het dramatische verleden van haar echte ouders…………………………..

Zie voor het complete verhaal en de cast de website www.vervanfamilie.nl .

De film zal in het voorjaar van 2008 in de bioscoop worden uitgebracht.

“Ver van Familie” geldt ook voor het bestuur van de stichting. Ver van de mensen in Indonesië die de stichting zo dierbaar zijn. De stichting blijft ze dan ook steunen!