Dewi Sri & Stichting Tileng

Geplaatst op: 20 juni 2008 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Dewi Sri Indonesisch restaurant en Stichting Tileng hebben een intentieverklaring ondertekend waarin staat dat beide op allerlei wijze bij wederzijdse publicatie over benefiet activiteiten beide namen zullen gaan voeren. En dat Dewi Sri zoveel mogelijk benefiet evenementen gaat organiseren waarvan de opbrengst ten goede komt van Stichting Tileng projecten in Indonesië.

In Indonesië is rijst niet alleen het hoofdvoedsel, het is eveneens voedsel voor de ziel. De godin van de rijst is genaamd Dewi Sri, zij waakt over de rijstoogst en wordt door een ieder met respect behandeld om haar gunstig te stemmen. De mythe wil dat de eerste rijst aren uit haar lichaam groeide. Aan Dewi Sri worden tijdens alle facetten van de rijstverbouw offers gebracht; in de zaaitijd, tijdens het groeien en de oogst. Temidden van de rijstvelden bevinden zich vaak kleine altaren waarop veelal bloemen of fruit wordt gelegd. Het symbool dat Dewi Sri voorstelt komt men dan ook in heel Indonesië tegen.

Kortom, het is dus niet toevallig dat het beste en oudste Indonesisch restaurant van Rotterdam de naam van deze godin met trots draagt. Geniet daar van hun gastvrijheid, de rustieke sfeer en bovenal de heerlijke maaltijden.