Nieuwe woning in Imogiri

Geplaatst op: 6 maart 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Direct na de aardbeving in Imogiri is de Stichting Tileng begonnen met het bouwen van noodwoningen, 33 in totaal. Deze woningen waren bijzonder belangrijk voor de opvang van mensen zonder onderdak, maar ook om weer een gevoel van toekomst op te wekken. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Inmiddels is het echter tijd om naar meer duurzame oplossingen te gaan kijken. Velen hebben (soms met overheidssteun) reeds hun oude woning gerestaureerd, of een nieuwe gebouwd, al dan niet gebruik makend van ‘onze’ noodwoningen. Velen zijn daar echter niet toe in staat. Daarom is de Stichting Tileng in 2008 begonnen met het bouwen van nieuwe permanente woningen.

U zult begrijpen dat deze woningen duurder zijn dan de noodwoningen, maar in de wetenschap dat er voor circa EUR 6.000 een woning kan worden gebouwd, is het voor onze begrippen zeer betaalbaar. Dat neemt niet weg dat elke woning voor de Stichting Tileng een aanzienlijke investering vergt. De bouw zal dan ook geschieden op basis van beschikbaarheid van middelen. Elke keer wanneer er EUR 6.000 voor een woning beschikbaar is, zal met de bouw worden aangevangen.

Wat krijgen we voor dat bedrag? Wel, inmiddels is de eerste woning opgeleverd, zodat we u kunnen laten zien wat het resultaat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkelijk iets om trots op te zijn. Wetende dat de nieuwe bewoners van dit huis de laatste jaren onder een zeildoek hebben gewoond, krijg ik er een brok van in mijn keel.

 

De tweede woning wordt binnenkort opgeleverd en nummer 3 en 4 staan in de startblokken.

 

Om de meest schrijnende gevallen onder dak te krijgen, denken wij er nog zeker 10 nodig te hebben.

 

Helpt u ons alstublieft deze woningen te bouwen. Met betrekkelijk bescheiden middelen kan zoveel goeds worden gedaan.