Kleuterschool TK 2 in Baturraden

Geplaatst op: 24 april 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

De kleuterschool TK2 is een bijzonder project van de stichting. Toen het plaatselijke management van de stichting met een plan kwam voor de bouw van een kleuterschool met een verdieping, moesten we daar toch wel even langer bij stilstaan dan bij andere aanvragen. Op het terrein waar een lokaal gebouw stond moest een kleuterschool verrijzen voor maar liefst 90 kinderen. Na lang overleg heeft het bestuur besloten om de bouw te financieren. Het is wat duurder geworden dan tot nu toe gebruikelijk was, maar het is toch weer iets anders.

Het bijzondere van dit project is, dat er naast de kleuters ook een lokaal aanwezig is voor peuters in de leeftijd tot 4 jaar. Peutergroepen komen zelden voor in Indonesië en in Baturraden tot voor kort al helemaal niet.

Tijdens mijn verblijf afgelopen februari kon de begane grond nagenoeg in gebruik worden genomen. De rest van de bouw vordert gestaag. Op de begane grond wordt de buitenkant verder afgewerkt, terwijl men de voorbereidingen treft om met de verdieping te starten. Om u een beeld van de vorderingen van de bouw te geven kunt u op de website een video bekijken. Op de video is onder andere te zien hoe de leerkrachten, de begeleiders en de kinderen genieten van hun nieuwe onderkomen, dat toch weer een mooi resultaat is van de samenwerking van de bevolking tussen de Stichting Tileng en haar lokale vertegenwoordigers.

Reacties op dit bericht zijn van harte welkom via lange@tileng.nl