Bezoek aan Baturraden (deel 1)

Geplaatst op: 17 juli 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Tijdens onze vakantie in Indonesië hebben wij een bezoek gebracht aan Baturraden en hebben we met eigen ogen kunnen zien wat een geweldig werk Stichting Tileng hier doet.

Ook in 2004 hebben wij een bezoek gebracht aan Baturraden, waar wij destijds aanwezig waren bij de opening van een kleuterschool. Het was fantastisch om te zien wat er in die 5 jaar al bereikt is door de Stichting Tileng.

Wij geloven persoonlijk vooral in investeren in het onderwijs. Door onderwijs mogelijk te maken en de kwaliteit te verbeteren geef je de kinderen een kans voor de toekomst. Een juiste schoolopleiding zal de basis leggen voor een betere maatschappij en kansen voor de volgende generatie.

Meer dan de helft van de Indonesiërs moet rondkomen van minder dan twee dollar per dag. De overheid heeft de post onderwijs voor 2009 verhoogd tot 20% van de nationale begroting, maar er is nog zo enorm veel te doen. De uitrusting, de gebouwen en de materialen op vele scholen zijn in een erbarmelijk slechte toestand. Daarom is het zo enorm belangrijk dat instanties zoals de Stichting Tileng deze desa’s ondersteunen.

De plaatselijke vertegenwoordigers van de stichting, Tedak Santos en Deskart Djatmiko,  waren bereid ons een aantal projecten van de stichting te laten zien. Met ons bezoek kregen we een indruk wat er allemaal al gedaan is door de stichting maar ook wat er nog moet gebeuren.

Ons eerste bezoek was aan TK 2, een nieuwe kleuterschool met de mogelijkheid om daar later een verdieping op te bouwen.  Niet alleen kleuters maar zelfs voor de  peuters is er een lokaal aanwezig. Het was geweldig om te zien hoe in een mooie school met frisse kleuren de kinderen zo gelukkig zijn. Zingende kinderen, gelukkige onderwijzeressen, wat geeft dit een goed gevoel.

Wordt vervolgd!!