Bezoek aan Baturraden (deel 2)

Geplaatst op: 24 juli 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Ondanks dat ik in Nederland al meer dan 35 jaar als projectmanager bezig ben met het ontwikkelen en beheren van Vastgoed, word ik toch elke keer enthousiast als de vertegenwoordigers vertellen hoe ze de projecten aanpakken. De mensen uit de kampong die zelf werken aan de bouw van de school, het hergebruik van materialen, de ontwerpen van de schooltjes, overal wordt toch wel over nagedacht. Met veel enthousiasme vertellen de vertegenwoordigers van de stichting, het schoolbestuur en het onderwijzend personeel hierover. En de dankbaarheid richting de stichting straalt dan van hun gezichten af.

Daarna een bezoek aan een school TK Pertiwi Karang Salawi, waar wij in 2004 bij de openingen aanwezig mochten zijn.  Hier zie je wel dat het niet alleen bouwen is maar dat beheer en onderhoud een belangrijke rol zal gaan spelen in de gerealiseerde projecten. Het zeer intensive gebruik en de klimatologische omstandigheden laten hun sporen na.

Zo zien wij ook de school die de laatste jaren nieuw gebouwd is. De SD Negeri 1 Kemutug Lor. Hier zien we niet alleen een fantastisch mooie nieuwe school, maar mochten we ook nog een Engelse les meemaken in de hoogste klas. Het enthousiasme waarmee zowel het personeel als de kinderen dit doen is hartverwarmend.

Allemaal voorbeelden waar je ziet wat een geweldig werk de stichting doet in Baturraden.

Goed was het ook om te zien wat er nog te doen is. We hebben daar enkele scholen gezien die op de lijst staan en nog niet aan de beurt zijn. Hier zie je asbest daken die op instorten staan wegens het bijna doorgeroest zijn van de ijzeren draagconstructie en plafonds die naar beneden komen. Onverantwoorde situaties die in ons land niet denkbaar zijn, en allemaal hebben ze de glimlach op hun gezicht van hoop en vertrouwen dat de Stichting Tileng hen zal helpen. Als je dit ziet sta je weer met beide benen op de grond en weet je waarom je de stichting moet ondersteunen.

Voor ons zijn het onvergetelijke momenten. Wij hebben ter plaatse kunnen zien wat een goed werk er door Stichting Tileng wordt gedaan. Een prachtig resultaat in een land dat dit zo enorm hard nodig heeft.