Dichterbij: een kunstproject in woord en beeld

Geplaatst op: 29 januari 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Schrijven is observeren. Hoe meer verbinding met de essentie, des te makkelijker is het om de juiste woorden te vinden. Waarneming verschaft inspiratie.

Maar wat zien we nu eigenlijk als we zouden observeren in de desa’s waar Stichting Tileng actief is? Welke verhalenvinden we er? Wie zijn de mensen die er wonen? Hoe ziet het dagelijks leven eruit? Welke verandering heeft de komst van de stichting teweeg gebracht?

Om als schrijfster vanuit mijn hart te kunnen schrijven voor Stichting Tileng, is waarnemen een vereiste. Geen wonder dus dat er dit jaar een reis op het programma staat naar de desa’s waar Stichting Tileng actief is . Alleen zo kan ik met eigen ogen zien wat het werk van de stichting inhoudt. Ik ben namelijk net zo benieuwd als u. Wat mij brengt op het volgende: de observaties en ontmoetingen aldaar wil ik delen. Mijn ervaringen wil ik in woorden vangen, zodanig dat u het helemaal voor zich ziet. Op zo’n manier dat de wereld daar een stukje dichter bij de wereld hier gebracht wordt.

Ik vind het een mooie manier van schrijven: beelden vangen om te verbinden. In lijn daarmee heb ik dan ook het idee opgevat om een bundeling van mijn teksten vorm te geven in een boekje, dat zal bestaan uit korte observaties en interviews, afgewisseld door beelden.

Het boekje heeft als doel om met de verkoop ervan bekendheid en inkomsten te genereren ten behoeve van de stichting. Aangezien de vervaardiging van het boekje de stichting natuurlijk geen geld mag kosten, wil ik bij deze ook een oproep doen. Heeft u een drukkerij? Een uitgeverij? Contacten bij een van de twee? Weet u iemand die het papier zou kunnen sponsoren? Of de inkt?  Of kunt u op een andere wijze bijdragen aan dit project? Dan horen wij graag van u! U kunt contact opnemen met Eveline Bruijn: eveline@tileng.nl