Inspiratie (4)

Geplaatst op: 2 april 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In november 2007 vroeg Ton Lange mij, namens het bestuur van Stichting Tileng, of ik bestuurslid zou willen worden. Een uitbreiding van het bestuur was noodzakelijk door de eisen van de belastingdienst (ANBI-keurmerk) en omdat de Stichting aan het groeien is, zijn de bestuurszaken uitgebreider geworden.  Donateur was ik al, stukjes voor de site had ik ook al geschreven en ook de stichting her en der promoten deed ik graag. Degene die mij op het bestaan van de stichting had gewezen, was Wouter Muller, ambassadeur van Stichting Tileng. Via zijn website en door zijn enthousiaste verhalen ging ik eens een kijkje nemen op de website. De manier van werken sprak mij erg aan. Eindelijk een ‘goed doel’ dat niet klakkeloos ergens een zak geld dumpte, maar waar geluisterd wordt naar de bevolking. Zij komen met de plannen, de begroting en zij voeren deze plannen ook uit. En de bestuursleden en vrijwilligers werken  op geheel vrijwillige basis. Geen declaraties, geen reiskosten, geen……..noem maar op. Het gedoneerde geld is voor de projecten van Tileng. Voor dáár, waar de bewoners het nodig hebben! En ondertussen had ik in 2006 Ton ook persoonlijk leren kennen. Zijn gedrevenheid doet je wel wat. En ja, als je dan gevraagd wordt voor het bestuur, dan kan je natuurlijk geen nee zeggen. Tot op heden heb ik er geen moment spijt van gehad! Dit jaar ben ik, eindelijk, in de gelegenheid om naar Indonesië te reizen. In november zal ik met eigen ogen de projecten van Tileng aanschouwen. En ik beloof u, dat ik daar ook een verslagje van zal schrijven!

Volgende week schrijft bestuurslid Eveline Bruijn iets over haar inspiratie.