Opening van de lagere scholen in Baturraden

Geplaatst op: 20 augustus 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Zoals ik u vorige week meldde (link), volgt hieronder mijn speech die ik heb gehouden bij de opening van de lagere scholen Pamijen 2 en Karangsalam op 3 juli 2010. Onderaan vindt u ook een link naar de videobeelden van deze ceremonie.

“Yang terhormat Orang Orang di Baturraden, Bupati Pak Hagi drs Marjoko m.m., Pak drs Bakri m.m. dan Pak dr Mudjto AK, Msi.” (Beste mensen van Baturraden, heren Bupati Pak Hagi drs Marjoko m.m., Pak drs Bakri m.m. dan Pak dr Mudjto AK, Msi.) .

Excuus dat ik nu niet verder ga in Bahasa Indonesia maar in Bahasa Belanda.

Ik heb een goede tolk in de persoon van Tekad Santos. Spreken in Bahasa Belanda is beter voor jullie en mij. Zo voorkomen we dat er vergissingen worden gemaakt.

Ik voel mij zeer vereerd om hier als voorzitter van Stichting Tileng weer te staan om twee lagere scholen te openen. Pamijen 2 en Karangsalam.

Na de opening van de eerste lagere school Kemutug Lor 1 met de Bupati kwam al snel het verzoek van directeur Iksan of de stichting zijn huidige school Pamijen 2 wilde herbouwen zoals zijn voormalige school Kemutug Lor 1. Hij liet geen moment voorbij gaan om daar aandacht voor te vragen bij Stichting Tileng. In overleg met de schooldirecteuren, PMPB en Stichting Tileng zijn de prioriteiten vastgesteld van de scholen. Hierdoor kwamen Pamijen 2 en Karangsalam op de lijst als de eerst te herbouwen lagere scholen.

Sponsors en donateurs in Nederland hebben het mogelijk gemaakt deze scholen te herbouwen waar we nu het resultaat van zien. Zonder hen en de geweldige inzet en participatie van u mensen uit Baturraden was dit niet gelukt. Dus ook de dank gaat naar u uit.

Als stichting zouden wij meer van dit soort projecten kunnen realiseren als de stichting ook financiële steun zou ontvangen van de landelijke en regionale overheid hier in Indonesië. Ik spreek dan ook de hoop uit dat dat op korte termijn zal gebeuren. De stichting rekent daar dan ook een beetje op! Laat ik nogmaals duidelijk zijn. Zonder uw inzet, mensen uit Baturraden, en de inzet van Tekad Santos, Deskart Djatmiko, Suci Wahyuni en Tri Hastuti was dit niet mogelijk geweest. Mijn dank daarvoor.

Voor mij en Stichting Tileng blijft het resultaat belangrijk dat door u met financiële steun van de stichting is bereikt. Daarom komen binnenkort twee andere bestuursleden van Stichting Tileng op eigen kosten naar de gerealiseerde projecten kijken. Ook hier in Baturraden.

Eerst komt in september Eveline Bruijn. Naast het bekijken van de projecten komt zij materiaal verzamelen voor het maken van een boekje met de titel `Stichting Tileng in woord en beeld`. De opbrengst van het boekje zal ten gunste komen van de projecten van de stichting in Indonesië. Daarna komt in november Ellen Mierop. Beide dames hebben een Indische achtergrond.

Zoals u inmiddels weet ben ik een man van weinig woorden maar ga ik voor het resultaat. Ik spreek dan ook de hoop uit dat de samenwerking op deze wijze door zal gaan met de hoop dat de overheid hier ons een handje gaat helpen bij het realiseren van nog meer projecten. Er is nog een hoop werk te doen.

Ik ga als ik in Nederland ben weer snel op pad om sponsors te vinden. Ik doe dat met deze Brochure “Stichting Tileng steunt de desa´s, steunt u Stichting Tileng?” Ik hou het hierbij. We moeten maar snel de lagere scholen gaan openen.

Ik dank u voor uw aandacht.

Klik hier voor de videobeelden.