Kantoor in Baturraden

Geplaatst op: 16 december 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Al jaren maken wij gebruik van de diensten van Tekad Santosa (Santos) uit Baturraden op Java. Samen met een aantal mensen om hem heen, zoals Deskart Djatmiko (Iko) en hun beider families, zet hij zich al lange tijd in voor de gemeenschap. Zij doen dat op diverse niveaus en voor verschillende organisaties, waaronder dus de Stichting Tileng.

Bij onze bezoeken ter plekke valt dan ook direct op, dat in en om het huis van Santos materialen zijn opgeslagen voor onze projecten. Zijn huis is als het ware een centrum geworden van gemeenschapsactiviteiten. Op de foto’s hieronder ziet u de voor zijn huis liggende bewapening voor beton voor een op dat moment in aanbouw zijnde school, en het achter zijn huis liggend sloopmateriaal van de oude school, dat weer hergebruikt wordt bij andere projecten, zoals reparaties van huizen.

verhaal 16-12-2011 totaal a copy

 

 

 

 

 

Ook heeft hij in zijn huis een kamertje ingericht als kantoor voor Stichting Tileng. Sinds dit jaar hebben wij dat kantoor een officiële status gegeven. Het is nu officieel ‘Het Stichting Tileng kantoor in Indonesië’. Het kantoor beschikt nu ook over een computer en een internetverbinding, zodat het contact tussen Nederland en Indonesië sneller en efficiënter kan verlopen.

verhaal 16-12-2011 totaal b copy

 

 

 

 

 

 

Waarom schrijf ik dit? Wel, het kan zijn dat u ergens op onze site, of op bezoek op Java, ons kantoor tegenkomt en denkt: ‘Hoe zit dat nou, ze hadden toch geen overheadkosten?’

Daarom is het goed dat u weet dat het kantoor door Santos ter beschikking wordt gesteld, de computer afkomstig is van een sponsor, en wij slechts bijdragen in bijv. de internetkosten. Daar komt bij dat wij, gezien het belang van het kantoor in de gemeenschap, deze bescheiden kosten niet zien als overhead, maar als een zelfstandig project op weg naar een beter Baturraden.