Studiebeurzen Baturraden sterk uitgebreid!

Geplaatst op: 27 januari 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Al meer dan 5 jaar verstrekt Stichting Tileng, met behulp van een aantal fantastische sponsors, studiebeurzen aan schoolkinderen in Baturraden. Deze studiebeurzen zijn met name bedoeld voor kinderen die goed kunnen leren, maar door gebrek aan geld het risico lopen van school gehaald te worden.

Teneinde dit mogelijk te maken zoeken wij continue naar personen of bedrijven die een leerling willen sponsoren en, afhankelijk van de beschikbare gelden, voegen wij nog een aantal leerlingen toe, die door Stichting Tileng uit algemene middelen worden bekostigd.

In het vorig schooljaar heeft Stichting Tileng in Baturraden 13 studiebeurzen verstrekt. Dit schooljaar is dat aantal uitgebreid naar maar liefst 22. Het aantal aanvragen is echter nog een veelvoud daarvan.

U begrijpt dat het principe eenvoudig is: hoe meer sponsors, hoe meer leerlingen wij kunnen helpen.

U kunt u altijd aanmelden voor sponsoring via vdjagt@tileng.nl. De kosten van een studiebeurs zijn, afhankelijk van het soort onderwijs, tussen de EUR 175 en EUR 500 per leerling per jaar. Onze vertegenwoordigers in Baturraden zorgen er voor dat het geld ook daadwerkelijk aan de studie wordt uitgegeven.

Om u een indruk te geven van de leerlingen, hierbij een foto en het profiel van een recent door ons aan het programma toegevoegde leerlinge.

Amelia Awit Septiani

Verhaal 2701-2011Amelia is 14 jaar en zit in de 3e klas van de middelbare school in Baturraden. Ze is een enthousiaste leerlinge met goede resultaten. Haar moeder is weduwe en verkoopt melk in Baturraden. De opbrengsten daarvan zijn sterk afhankelijk van het (wisselende) toerisme in de regio. Het gezin heeft het daardoor moeilijk.

Stichting Tileng heeft aan Amelia een studiebeurs van EUR 175 toegekend, waardoor ze weer een jaar verzekerd is van onderwijs.