Aanschuiftafel Bunga lili (Bloem van de lelie)

Geplaatst op: 23 maart 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Verhaal 23-03-2012Aanschuiftafel Bunga lili (Bloem van de lelie) voor als u van lekker Oosters eten houdt en het goede doel wilt steunen, bent u daar aan het goede adres. Schuif aan en ervaar de SMAAK van Azië!

Sonja van der Lely-Koene is de kok van Bunga lili. Ze is geboren op 10 juli 1954 in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Ze woonde daar met haar ouders en haar oudere broer. Toen ze 3 was, vertrok de familie met het passagiersschip “de Oranje” naar Nederland. Na een opvangperiode in een contractpension bouwden zij aan een toekomst in een nieuw land.

Haar liefde voor Indisch eten is haar met de paplepel ingegeven. Haar beide oma’s waren sublieme koks met hun eigen specialiteiten. Zo was een van haar oma’s gespecialiseerd in het bakken van spekkoek, kaasstengels, hopjes etc. Op familiebijeenkomsten werden de overheerlijke specialiteiten van verschillende tantes en oma’s regelmatig uitgewisseld.

De Indonesische gerechten die zij kookt zijn veelal familierecepten van haar moeder en oma’s. Sommige recepten komen uit haar oma’s kookschriftje uit 1944. Naast de familierecepten kookt zij de traditionele gerechten als gado gado, babi ketjap, saté etc.

Vorig jaar moest Sonja stoppen met haar Aanschuifdiners in verband met een hernia-operatie en de daarop volgende revalidatie. Op vrijdag 30 maart a.s. start ze weer met de diners. Deze avond is al volgeboekt. Voor de overige aanschuifdata kunt u de website raadplegen onder het kopje “Waarom Bunga lili”. Ik wil u er op attent maken dat de opbrengst van elk Aanschuifdiner geheel ten goede komt aan Stichting Tileng. De stichting bestaat dit jaar 12,5 jaar en daarom verhoogt Bunga lili, als bijdrage aan dit jubileum, haar prijs voor een diner (alleen dit jaar) met € 5,-. Met deze extra bijdrage laat u Stichting Tileng zien, dat u haar een warm hart toedraagt voor het werk dat de stichting op Java doet.

Op alle avonden zal ik aanwezig zijn om u te laten zien wat de stichting mogelijk maakt. Als u vragen hebt, worden die beantwoord.

Ik hoop u zeker dit jaar te kunnen verwelkomen. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot. Graag tot ziens!