Baturraden Adventure Forest

Geplaatst op: 20 april 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Deze videoclip moet u zien. Baturraden Adventure Forest.

Als voorzitter van Stichting Tileng doe ik regelmatig verslag van de gang van zaken bij de stichting en van mijn reizen door Indonesië.

Een aantal jonge mensen hebben het Baturraden Adventure Forest opgezet. Zij zijn en worden geadviseerd door het Management van Stichting Tileng in Indonesië, Tekad Santosa en Deskart Djatmiko.

Naast het werk voor de stichting houden die twee zich veel bezig met sociale activiteiten en proberen zij te zoeken naar oplossingen om voor iedereen een betere toekomst in Baturraden te kunnen realiseren.

Het bos ligt aan de voet van de berg Slamet en heeft een oppervlakte van 50 ha.

Het Baturraden Adventure Forest is opgezet om ecotoerisme met avontuurlijke jungletochten in Baturraden te bevorderen.

Het landschap van Baturraden is al beroemd, maar het heeft ook andere charmes, zoals de natuurlijke elementen: bergen, rivieren, bossen en mist.

In deze omgeving vindt men de verschillende vormen van “adventure”, het fysieke avontuur en het “inzichten-adventure” (een adventure voor de geest). Daarvoor zijn verschillende activiteiten te ondernemen: mountain -, en water-adventure, avontuur & eco-adventure. Met onder andere veel klim- en klautermogelijkheden in en rond de bomen. Met andere woorden, er is voor iedereen een avontuur te beleven.