Stichting Tileng bestaat 12,5 jaar

Geplaatst op: 27 april 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Aan het einde van 2012 bestaat Stichting Tileng al weer 12,5 jaar. In de aanloop van dit jubileumjaar is er binnen het bestuur intensief gefilosofeerd over de vraag of we deze mijlpaal groots zouden vieren om meer naamsbekendheid te verwerven. Het antwoord daarop was een volmondig: “Ja”.

Gaandeweg de besprekingen kwamen we er al gauw achter, dat een feestje van de stichting vermoedelijk meer zou kosten dan dat het zou opbrengen. Dat leidde tot de conclusie dat het verkrijgen van naamsbekendheid in de grote wereld van goede doelen op zich een lofwaardig streven is, maar dat dit ten allen tijde niet koste zou mogen gaan van het doel waartoe Stichting Tileng op aarde is.

In plaats van een feestje is nu de actie gestart om zoveel mogelijk donaties van 12,5 euro (of een veelvoud daarvan), naast de gebruikelijke donaties, binnen te halen. Het gaat tenslotte om de omstandigheden in de drie desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden op midden Java.

Mijn advies is: geef met gulle hand. Ondanks alles hebben we het in Nederland zo slecht nog niet.