Waarom mijn broertje en ik ………..

Geplaatst op: 13 april 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Waarom mijn broertje en ik hebben besloten om de andere kinderen te helpen

Op een dag kregen mijn broer en ik op onze school een filmpje te zien. Er was een man die naar Afrika ging om daar met mensen te praten. De mensen waren heel arm. Hij ging praten met een kleine jongen en vroeg hem hoe zijn dag ging. De jongen zei dat hij elke dag moest werken en dan nog de hele dag ook. De journalist vroeg hem nog of hij vaak speelde met zijn vrienden. De jongen had geen vrienden omdat hij daar geen tijd voor had. Hij moest de hele tijd alleen maar werken. Er waren nog veel andere kinderen in dit filmpje die zo een leven hadden. Ik vond het heel erg zielig voor hen.

Daarna was ik op internet en zag ik een plaatje van een kleine jongen uit het weeshuis. Hij had zijn moeder op de grond getekend met krijtjes en is naast de tekening gaan liggen. Hij viel in slaap naast de tekening. Dat raakte me echt heel diep. Al deze beelden waren een van de redenen dat ik geld aan een goed doel gaf… Zo veel kinderen op de wereld leiden heel erg. Ik vind het echt triest.

Sindsdien geven mijn broertje en ik elke jaar met Sinterklaas geld aan het goede doel – Stichting Tileng – in plaats van cadeautjes voor ons te  kopen.