Crowdfunding

Geplaatst op: 18 mei 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Crowdfunding is een nieuwe vorm van donaties ophalen en wordt gebruikt door onder andere stichtingen die geld op willen halen voor een specifiek project via een grote groep mensen. Crowdfunding wordt op dit moment onder andere ingezet voor het financieren van projecten in ontwikkelingslanden. Een donateur of sponsor krijgt dan een tegenprestatie.

Crowdfunding gaat bij Stichting Tileng als volgt. De bewoners uit een van de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden willen een project starten en vragen het projectkapitaal aan bij de stichting. Om dit kapitaal te verwerven biedt de stichting het project op haar website en social media aan en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen via deze websites doneren of sponsoren. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag willen doneren en dat deze donaties bij elkaar het project volledig kunnen financieren.

Als tegenprestatie van uw donatie of sponsoring wordt uw naam vermeld op een projectbord na realisatie van het project. Zo wordt het de bezoeker van het project duidelijk dat de financiering van het project door Stichting Tileng geschiedt met behulp van donateurs en/of sponsors.

“Dit project is gerealiseerd met financiële steun van Stichting Tileng  door :

De heer en mevrouw ……………..

Aannemersbedrijf ………………….

Enz.”

Belangrijk om te weten is, dat het gedoneerde geld direct naar het project  gaat. U kunt als donateur of sponsor deelnemen aan het project door een bedrag over te maken op de bankrekening van de stichting. Bij het eventueel niet doorgaan van het project wordt u benaderd voor alternatieve besteding dan wel terugstorting.

Het project waar het nu om gaat is een van de projecten uit de projectportefeuille” van Stichting Tileng.

Het eerste Crowdfunding project.

Verhaal 18-05-2012 a

Herbouw kleuterschool “Pelita Hati” 

Dit project voorziet in de vervanging en verbetering van een bestaande kleuterschool in Kemutug Lor Village, onderdeel van de desa Baturraden.

Benodigd bedrag: € 14.500

Op dit project “Kleuterschool Pelita Hati” komen we volgende week uitgebreid terug.

Wilt u nu alvast doneren of dit prachtige project sponsoren?  Maak geld over

op bankrekening 1237.98.965 t.n.v. Stichting Tileng, Berkel en Rodenrijs, o.v.v. project Pelita Hati.

Indien u via internet bankiert bij ABN Amro, ING, Rabobank of de SNS Bank, dan kunt u  ook rechtstreeks via  door middel van iDeal doneren. Vult u hiervoor formulier in en klik op de Doneren button onderaan deze pagina.