Betrokken, bevlogen en bewust

Geplaatst op: 14 september 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Als vormgever ben ik sinds de start nauw betrokken bij Stichting Tileng.

De reden is niet zo ingewikkeld; zoals sommige van u al wel weten is de voorzitter en oprichter mijn vader. Het lag dus voor de hand dat ik bij de oprichting van de stichting zorg zou dragen voor de huisstijl. Inmiddels is dit alweer 12,5 jaar geleden.

Bijna zeven jaar gelden besloot ik naast mijn dienstverband aan de slag te gaan als parttime ondernemer. ’s Avonds op de bank zitten en televisie kijken is niet echt wat voor mij, in ieder geval niet elke avond. Mooie dingen maken, dat is wat mij inspireert.

Sinds juli van dit jaar ben ik zzp-er. Mijn eigen studio, dat is de droom die ik nu najaag. Maar, rustig aan, ik heb geen haast. Ik heb me wel een ding voorgenomen: zolang ik werk – in dienst van een baas of voor mezelf – zal ik altijd iets doen voor mensen om me heen.

Bewust betrokken ondernemen. Niet alleen maar bezig zijn met het behalen van winst, maar ook oog hebben voor degenen die het minder hebben. Om die reden werk ik kosteloos voor Stichting Tileng (net als alle andere bestuursleden en vrijwilligers) en draag ik graag een steentje bij als er weer eens ergens voor betaald moet  worden en het vanwege de bestedingsgarantie niet uit de kas van de stichting betaald kan worden. Daarnaast probeer ik ook altijd het beste uit mij netwerk te halen en andere partijen te betrekken in het betrokken ondernemen.  Wees dus niet verrast als ik in de toekomst eens een beroep op je doe: ik doe het voor het goede doel!