Mijn 10 jaar met Stichting Tileng door Iksan

Geplaatst op: 14 december 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Mijn 10 jaar Iksan 001Iksan was tien jaar geleden het hoofd van ‘onze’ eerste lagereschool in Baturraden (in de dusun Kemutug Lor). Hij had de pech heel hard voor de renovatie te hebben gestreden en na goedkeuring van het project door Stichting Tileng, maar vòòr aanvang van de werkzaamheden, te worden overgeplaatst naar een andere school en daarmee van de regen in de drup te komen. Na een volgende overplaatsing kwam hij terecht op een lagere school in de dusun Pamijen en heeft hij de volledige herbouw van deze school door Stichting Tileng gelukkig wel mogen meemaken. Hij stopt nu als hoofd van de school en gaat weer gewoon lesgeven. Ter gelegenheid daarvan heeft hij ons verslag gedaan van zijn ervaringen. Een vertaling van zijn verhaal vindt u hieronder.

Tien jaar ervaring met Stichting Tileng
Mijn naam is Iksan. Ik ben begonnen als hoofd van de lagere school ‘SD Negeri 1 Kemutug Lor’ op 1 augustus 2000. Ik heb toen Ton en Wil Lange ontmoet tijdens hun, en ook mijn, eerste bezoek aan onze school.

 

Mijn 10 jaar Iksan 002Onze eerste indruk van de school was zeer slecht. De school was erg beschadigd en de toilet- en wasgelegenheid waren smerig. De toestand van de school maakte veel indruk op Ton en zijn vaste begeleider Santos.
Ton heeft ons ook eerdere projecten van Stichting Tileng laten zien, waaronder huizen en een kleuterschool.

In december 2002, het was de maand van de Ramadan, hebben wij een voorstel voor de renovatie van ‘SD Negeri 1 Kemutug Lor’ ingediend bij Stichting Tileng. Aan dit voorstel is gewerkt door Santos, Iko, Iksan, Taswin, Mbah Samsi, Untung Suroso, en de chauffeur Sunaryo.
In 2004 is het voorstel goedgekeurd en kon de renovatie beginnen, maar ik werd overgeplaatst naar ‘SD Negeri 2 Karangtengah’. Als hoofd van deze school ben ik door Stichting Tileng geholpen met studieboeken. Daarna ben ik, op 12 mei 2008, overgeplaatst naar ‘SD Negeri 2 Pamijen’.

 

 

Mijn 10 jaar Iksan 003Gedurende mijn tijd op deze school zijn wij geholpen door Stichting Tileng met de herbouw van de school. Tien jaar ervaring met Stichting Tileng bij het verbeteren van scholen was bijzonder aangenaam. De meeste hulp die ik heb gekregen bij mijn streven het onderwijs te verbeteren kwam van Stichting Tileng. Omdat we zoveel samen hebben gedaan kent iedereen bij Stichting Tileng mij ook. In die 10 jaar heb ik kennis gemaakt met Ton, Wil, Cees, Remco, Eveline en Ellen, maar ook met donateurs Jim, Patricia, Emmie en Siebe en met veel Nederlandse toeristen die naar de projecten van Stichting Tileng kwamen kijken.

Mijn periode van 12 jaar als schoolhoofd zit er op. Ik ga weer gewoon aan het werk als onderwijzer. Bedankt, Stichting Tileng. Het was een zeer aangename en indrukwekkende ervaring. Ik hoop van harte dat we altijd vrienden zullen blijven!!!

Iksan