Kleuterschool Pelita Hati in gebruik

Geplaatst op: 11 oktober 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Gelukkig ben ik niet bijgelovig. Pelita Hati is ‘onze’ 13e kleuterschool en we zijn er net zo trots op als op onze eerste, inmiddels 13 jaar geleden. We vertrouwen op een mooie ongeluksvrije toekomst voor Pelita Hati en haar kleuters.

Natuurlijk ziet het er prachtig uit, zo vers geverfd in de inmiddels bekende kleuren wit, oranje en groen, maar daar bouwen we de scholen niet voor. We bouwen scholen omdat veel leerlingen les krijgen in ruimtes die daar niet geschikt voor zijn. Lekkages, schades met scherpe stukken en brokken, slechte of geen sanitaire voorzieningen, asbest, etc., etc. Veel scholen zijn gewoon ongezond voor de leerkrachten en de leerlingen. Daarom zetten wij, waar en wanneer wij kunnen, nieuwbouw neer ter vervanging van de meest schrijnende bouwvallen.

Het bouwen van een schooltje brengt echter ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het past niet binnen de filosofie van duurzaamheid, die door Stichting Tileng wordt gehanteerd, om de scholen te bouwen en vervolgens aan hun lot over te laten. We blijven al ‘onze’ scholen volgen en helpen daar waar nodig is. Soms betekent dat steun bij onderhoud, soms de aanschaf van speel- en lesmateriaal. Ook voegen wij nieuw gebouwde scholen toe aan onze lopende projecten ter ondersteuning van leerkrachten en de verstrekking van studiebeurzen.

Een nieuwe school is mooi, maar het gaat om het gebruik, nu en in de toekomst.

Zoals wij reeds eerder melden is Pelita Hati het eerste project dat wij hebben gerealiseerd in samenwerking met ChildRight Fund. Zij hebben het grootste deel van de bouw gefinancierd en wij zullen ook de verdere toekomst van Pelita Hati in nauw overleg met ChildRight ter hand nemen. Daarom, mede namens de kleuters, ChildRight bedankt!

Logo Tileng en Childright