Youp Columns ‘Wat moet ik?’

Geplaatst op: 19 april 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Zodra er weer een bundel van Youps Columns uit komt, krijg ik deze van mijn vrouw. De laatste keer de bundel ‘Wat moet ik?’ Als ik dan even een stil moment heb trek ik mij terug om deze te lezen. Het is dan weer volop genieten.

Toen ik het stuk ‘Omgekatte honden’ las dacht ik hoe maakt Youp pijnlijk duidelijk hoe wij mensen belazerd worden met het aangeboden voedsel. In dit stuk gaat het met name om het vlees dat in roulatie komt. Als het koe is dan is het toch koe en geen paardenvlees? Of kangoeroes waren toch struisvogels. Zo somt Youp op zijn bekende wijze nog meer misstanden op. Humor maar in wezen is het natuurlijk in en in triest.

Wij van Stichting Tileng kunnen met ons hand op ons hart verklaren dat wat wij presenteren en vertellen het enige echte verhaal is. Niets is omgekat of doen wij ons anders voor dan we zijn.

De stichting blijft dan ook alleen projecten begeleiden en financieren die zijn geïnitieerd door de lokale bevolking. Dat wil zeggen dat de mensen in de desa’s zelf aangeven wat zij nodig hebben en met steun van de stichting zouden willen realiseren. Deze lokale initiatieven waarborgen de betrokkenheid van de lokale bevolking en vergroten daarmee de effectiviteit van de projecten.

Speerpunten binnen deze ondersteunende activiteiten zijn effectiviteit en duurzaamheid. De projecten zijn dan ook gericht op gebieden waarmee een blijvend resultaat kan worden bereikt, zoals onderwijs, huisvesting, hygiëne en het genereren van inkomen.

Als u Stichting Tileng steunt, steunt u de bewoners van de desa’s met het realiseren van hun eigen ideeën ter verbetering van hun bestaan. Uw bijdrage is van harte welkom. Alle bijdragen gaan voor meer dan 99% naar de projecten op Java.

De dag van gisteren komt nooit meer terug. Of de dag van morgen komt weet je niet, dus moet je vandaag er iets van maken. Ga voor Stichting Tileng! En roep niet: Wat moet ik?