Tijdens onze reis naar Java / Indonesië

Geplaatst op: 12 december 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In het verhaal van 27 juni jl. deed Stichting Tileng de volgende oproep; “Heeft u een verhaal dat verband houdt met het werk van Stichting Tileng en u wilt het kwijt op onze site, laat het ons weten via info@tileng.nl”.

Ja, ik heb ook zo’n verhaal.

Tijdens mijn groepsreis naar Java / Indonesië , hebben wij weer Baturraden aangedaan. Twee jaar geleden waren wij er ook met een reisgezelschap. Nu mochten wij met beide ogen aanschouwen hoeveel ten goede veranderd is in Baturraden.

De mooie projecten van Stichting Tileng werpen hun vruchten af. Wij kregen weer een geweldige uitleg van Santos (de vertegenwoordiger van Stichting Tileng in Indonesië) over wat er allemaal in de afgelopen periode gedaan is.

De schooltjes, het koeienproject, en wij waren tijdens een voor ons georganiseerde feestavond getuige van het uitreiken van de aanvulling op salaris van de leerkrachten. Leerkrachten verdienen gewoonlijk zo weinig dat de meesten naast het lesgeven er een baan bij moeten nemen om rond te kunnen komen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het lesgeven. Vandaar dat de stichting hun salaris aanvult zodat zij zich de gehele dag met het onderwijs kunnen bezighouden.
In ons reisgezelschap was ook Wouter Muller aanwezig. Hij is ambassadeur van de Stichting Tileng.

Santos heeft daar goed op ingespeeld om wat notabelen uit de regio uit te nodigen om aandacht te vragen voor al de projecten van de stichting. Het was een mooie avond. Met optredens van de kinderen, leerkrachten en heel veel lekker eten.

Wouter Muller heeft ook zijn steentje bijgedragen tijdens deze bijeenkomst en heeft zijn lied “Indonesia” ten gehore gebracht. Wat op de notabelen grote indruk heeft gemaakt.
Hiermee vraagt Santos ook om aandacht voor de projecten van de stichting.

De volgende dag zijn wij naar de scholen geweest om daar onze meegebrachte schriftjes, kleurpotloden e.d. af te geven. Wij werden in de klassen warm onthaald door de kinderen met in het Nederlands gezongen liedjes. Ook hebben we mooie wandelingen gemaakt door en rond Baturraden. Waar wij ook met de plaatselijke bevolking kennis maakten. Zo onder de indruk van dit alles heeft onze reisgroep spontaan besloten om gezamenlijk een koe te doneren. Wij kunnen mooi terugkijken op een mooie tijd in Baturraden.

Ik heb er een geweldige tijd gehad. Aan Baturraden heb ik mijn hart verloren. Wat een prachtig mooi stukje Indonesië.