Kent u deze nog?

Geplaatst op: 30 oktober 2015 · Geplaatst in: Weekendverhalen

(Een keer in de maand halen we met u oude verhalen op!)

OORSPRONKELIJK GEPLAATST OP 2 MEI 2005 IN: WEEKENDVERHALEN

Ambassadeur van Stichting Tileng – door Ton Lange

Wouter Muller, zanger van het Indische lied, werd in 1947 geboren in Bandung (West-Java) en kwam met de grote stroom repatrianten in de jaren vijftig naar Nederland. Woont sinds 1970 in Enschede. Keerde in 1997 voor het eerst weer terug naar het moederland en is daar nog steeds niet van bekomen. Is voor het grote publiek nog een onbekende, maar maakt al jaren muziek. Speelde in diverse bands. Waaronder vele jaren in de Oost-Nederlandse folkgroep Jakkes (2 elpees). Richtte in Enschede de groep Quasimodo op als begeleidingsband voor Willem Wilmink.

Maakte daarmee enkele theaterprogramma’s en de CD ‘Achterlangs’ en de kinder-CD ‘Verboden voor kinderen’. Schrijft geregeld Nederlandstalige teksten en muziek en componeerde behalve voor Quasimodo en Willem Wilmink ook voor Wieteke van Dort. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe CD “Pukul Terus / Ga Dóór!” Welke gepresenteerd zal worden op de komende Pasar Malam Besar in Den Haag en in het Rabotheater te Hengelo.

Zijn voorstellingen zijn niet alleen voor degenen die een band hebben met het voormalige Indië, maar ook voor vele anderen.

Voor meer informatie beveel ik zijn website aan www.woutermuller.com.