Ook in 2016 slaan we de handen ineen

Geplaatst op: 5 februari 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Na een succesvolle kennismaking en samenwerking met Stichting Tileng, zet Bouworde deze verder door in 2016. Dit jaar willen we 3 vrijwilligersreizen organiseren naar Baturraden. Waar onze Vlaamse jongeren zich zullen inzetten in het verbeteren van de lokalen van de plaatselijke scholen, daarnaast gaan ze ook helpen met het les geven van de Engelse taal.

Met de eerste twee kampen, in juli en augustus, gaan we ons vooral concentreren op het bouwen van een verdieping.  In TK Pertiwi en Pos Paud Pangestu (eerste crèche in Baturraden) Kemutug Lor is de school, wegens grote belangstelling, te klein geworden voor het aantal leerlingen. Daarom moet er een eerste verdieping worden gebouwd. Onze vrijwilligers gaan, samen met Indonesische vakmannen, hier aan werken.

Het septemberkamp zal helpen met de afwerking van die school en ook aan de slag gaan met enkele kleine renovatietaken in een andere kleuterschool (TK Pertiwi Negeri Karangsalam), zodat ook deze weer helemaal in orde is. TK Pertiwi Negeri Karangsalam is de eerste kleuterschool die stichting Tileng heeft gebouwd.

Verblijven doet onze groep terug in Santos Home Stay, waar de vrijwilligers van 2015 heel tevreden over waren. Lekker eten, goede bedden, een verblijf tussen de lokale bevolking en een hele vriendelijke man des huizes die nog eens Nederlands spreekt, ideaal dus.

Wij kijken ook uit naar deze samenwerking en weten dat onze vrijwilligers niets zullen te kort komen.