Bied een helpende hand: vrijwilligerswerk op Java

Geplaatst op: 3 juni 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Wat geweldig is het om te zien hoe zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor

Stichting Tileng. Natuurlijk alle donateurs, zonder wie de projecten nooit werkelijkheid waren geworden. Maar ook alle anderen die op welke manier dan ook een bijdrage leveren aan de projecten, vanuit Nederland maar zeker ook vanuit Indonesië. 

Zelf heb ik mijn bijdrage mogen leveren in Baturraden, één van de door Tileng gesteunde desa’s op Java. Hier naartoe reizen en met eigen ogen zien wat de stichting de afgelopen 16 jaar heeft bereikt, is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Door het contact met de lokale bevolking en door samen met hen te leren op de scholen hebben we samen onze kennis vergroot en een bijdrage geleverd aan ontwikkeling. Kinderen zijn de toekomst en wat is nu mooier dan een bijdrage te leveren aan deze toekomst?

Door het delen van kennis, het delen van talen en culturen en het samen plezier maken, geloof ik dat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst. Samen met Stichting Tileng zet ik mij in om meer vrijwilligers te werven die net als ik dezelfde stap willen zetten om op wat voor manier dan ook in Indonesië hun steentje bij te dragen. Dit kan zijn in de vorm van lesgeven, bouw- of renovatiewerkzaamheden verrichten, maar ook andere initiatieven zijn meer dan welkom. Zet je eigen ervaring en kennis in om deze kinderen en toekomst te bieden.

Voor de inzet die je toont krijg je ook heel veel moois terug. Wie de gastvrijheid van de Javaanse bevolking kent hoef ik niks te vertellen. Het enthousiasme waarmee je word ontvangen is onbeschrijflijk en de mensen zitten vol motivatie om te leren. Zij zijn dan ook allemaal zeer dankbaar als er “friends from overseas” komen. Door dit werk realiseer je je hoe belangrijk het is elkaar te helpen.

Dus waar je ook vandaan komt, welke leeftijd en welke achtergrond je ook hebt; ik wil iedereen aanraden deze ervaring eens in zijn leven te maken en zo bij te dragen aan een betere toekomst. Via www.tileng.nl/vrijwilligerswerk-in- Indonesië/ lees je meer over het doen van vrijwilligerswerk met Stichting Tileng in Indonesië.