Boelo van der Lely

Boelo van der Lely

Geplaatst op: 25 september 2017 · Geplaatst in: Comité van Aanbeveling

– Gepensioneerd huisarts

Mijn naam is Boelo van der Lely, gepensioneerd huisarts, maar neem met regelmaat waar in mijn oude praktijk en in verpleegtehuizen van het Leger des Heils.

De liefde voor Indië is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader is geboren in Weltevreden en is in 1935 naar Holland gestuurd om de HBS af te maken. Direct na de oorlog heeft hij zich voor de wederopbouw opgegeven en werd uitgezonden naar Nieuw Guinea. Het is dat mijn moeder niet wilde, anders was ik daar geboren.

Mijn jeugd is doorspoeld van weemoedige verhalen over Indië. De mensen, de geur, de vruchten en het verrukkelijke eten. Bij Indische kennissen stond oma altijd in de keuken en waren er tante Zus en oom Boet. Ik kreeg daar de aangebakken rijst uit de wadjan en proefde de échte saté kambing.

De laatste jaren ben ik met mijn vrouw en schoonouders, echte Indo’s, enkele malen naar Java en Bali geweest. Daar in die heerlijke natuur ontmoetten wij Santos, die ons als gids door de sawa’s leidde. Later bleek hij vertegenwoordiger van Stichting Tileng te zijn en hij liet ons zien welk prachtig werk Stichting Tileng voor elkaar krijgt.

Dus toen mij gevraagd werd zitting te nemen in het comité van aanbeveling hoefde ik niet lang na te denken.

Is getekend,
Boelo van der Lely