Baukje de Nekker

Baukje de Nekker

Geplaatst op: 29 mei 2018 · Geplaatst in: Comité van Aanbeveling

Baukje de Nekker is directeur van de social Enterprise Return to Sender in Rotterdam.

Baukje heeft 12 jaar bij Heineken gewerkt. Na 12 hele mooie en leerzame jaren kwam zij op het punt dat ze meer zingeving in haar werk zocht en heeft daarom de stap naar Return to Sender gezet. Met haar commerciële ervaring hoopt ze nog meer impact te kunnen maken.

Waarom toetreden tot Comité van Aanbeveling?

Vanaf het eerste moment dat Remco Lange (voorzitter Stichting Tileng) mij vertelde over de Stichting was ik meteen onder de indruk. Je voelt aan alles dat deze stichting met zoveel passie, liefde en toewijding een enorme bijdrage levert in deze arme gebieden. Een prachtig voorbeeld hoe een klein zaadje kan uitgroeien tot een prachtig initiatief. Ik denk dat vele initiatieven een voorbeeld aan deze stichting kunnen nemen.

Return to Sender gelooft in de kracht van eerlijke producten. Handgemaakt door, veelal vrouwelijke, vakmensen. Unieke producten met een bijzonder verhaal. Door het verhaal van de maker te vertellen brengt Return to Sender de wereld van de producent dichtbij en voel je de liefde waarmee elk product gemaakt is. 

De productie zorgt voor werkgelegenheid voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Hierdoor krijgen zij een eigen inkomen en meer zeggenschap in hun, vaak door mannen gedomineerde, leven. Daarnaast wordt in samenwerking met Plan Nederland een deel van de winst besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen.