Opsporing verzocht!!

Geplaatst op: 26 januari 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Toen de familie Senasily uit Capelle aan den IJssel vorig jaar in de krant las dat ik met mijn zoon Remco naar het aardbevingsgebied in Indonesië zou gaan, hadden zij een vraag aan de Stichting Tileng. Zij hebben een oom en tante in Magalang, dat ligt in het zwaar getroffen gebied Bantul. Het zijn de heer en mevrouw (Papak dan Ibu) Paman Tarmidi. Ze konden met die oom en tante geen contact krijgen en vroegen zich af of er wat ernstigs mee was gebeurd tijdens de verschrikkelijke aardbeving. Omdat ik de familie Senasily goed ken, heb ik gezegd dat ik zou proberen de oom en tante voor ze op te sporen. Als me dat zou lukken moest ik een brief met geld van de familie aan hen overhandigen.

Toen ik op een middag wat ruimte had, ben ik met de vertegenwoordigers van de stichting in Indonesië op pad gegaan. Na lang zoeken hebben we uiteindelijk de oom en tante gevonden. Twee oude mensen (zie foto) die gelukkig geen schade hadden geleden van de aardbeving. Na veel vragen stellen en foto’s bekijken kon ik vaststellen dat het om de mensen ging die wij zochten. Ze waren blij en zeer verrast op deze wijze iets te horen / lezen van de verre familie uit Capelle aan den IJssel. Tijdens het theedrinken vertelden zij dat de oom hart- en longproblemen heeft en dat de tante ook elke week naar het ziekenhuis moest voor onderzoek. Het door mij overhandigde geld kwam dus goed van pas. Nu konden ze wat meer onderzoeken laten verrichten en medicijnen kopen om tot enig herstel te komen.

Na een uurtje zijn we weer weggegaan en aan de oom en tante gevraagd de familie in Nederland te schrijven. Dit is inmiddels gebeurd. Men had nu toch voldoende geld om ook postzegels te kunnen kopen.

Na deze gebeurtenis is er door Stichting Tileng voor beide families een hulplijn opgezet. Een keer per jaar als mijn vrouw en ik geld opsturen naar onze drie pleeggezinnen, gaat er nu ook geld en een brief mee voor die oom en tante in Magalang. Onze vertegenwoordigers daar zorgen dan dat het geld bij hen terecht komt en zij kunnen dan gelijk zien hoe het met hen gaat.

Dit is weer een nieuw initiatief van Stichting Tileng dat echter alleen uitgevoerd kan worden voor mensen in Nederland die familie hebben in het werkgebied van de stichting en die bereid zijn dit kostendekkend te laten uitvoeren. Zoals u weet kent de stichting geen overheadkosten en gaat al het geld van de schenkingen en donaties voor 100% naar de projecten in Indonesië.