De Geschiedenis van Taman Indonesia

Geplaatst op: 27 april 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In de verte klinkt een schrille schaterlach. ‘Dit geluid komt van de Kookaburra, de grootste ijsvogel van de wereld’. Een geluid dat regelmatig te horen is in het Dierenpark Taman Indonesia. Het park dat nu ruim 10 jaar geleden is geopend en waar op 12 mei a.s. de Perkumpulan wordt gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Tileng.

In een grote buitenvolière zit een Balispreeuw te kwetteren. Behalve deze spreeuw wonen er ook Djalaks, Gelatiks en minder exotische vogels, zoals felgekleurde fazanten en pauwen.

In Taman Indonesia zijn niet alleen exotische vogels en zoogdieren te zien. In het park staat bijvoorbeeld een paalwoning van de Mentawai, een stam die in de jungle van West Sumatra nog in de Stenen Tijdperk leeft. Het leven is daar nog zeer primitief en maakt het leven in het oerwoud niet gemakkelijk. Het voedsel is er erg eenzijdig. Ze eten er vooral taai brood, dat wordt gemaakt van sagomeel die de Mentawai uit boomstammen halen. De Mentawai is een inmiddels bekend volk van het SBS 6 televisie programma “De groeten uit de rimboe”. Alles is gebouwd van originele bouwmaterialen, zoals de muren van sagoschors en de dakpanelen van sagobladeren. Het resultaat is in Taman Indonesia te bewonderen.

Een uitgebreid verhaal over Taman Indonesia staat op de website www.taman-indonesia.nl “De geschiedenis van Taman Indonesia”.

Het is natuurlijk veel leuker het park zelf te bezoeken en wel op 12 mei a.s. tijdens de Perkumpulan zie hiernaast.