Groepsreis

Geplaatst op: 31 augustus 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Vorig jaar zomer waren wij op groepsreis naar Costa Rica – Nicaragua – Panama. Tijdens deze reis kwamen wij in contact met Ton en Wil Lange.

Zij vertelden over hun ervaringen en verhalen over Stichting Tileng in Indonesië en hoe prachtig de omgeving is en wat voor een werk deze stichting in onder andere Baturraden verricht.

Afgelopen mei zijn wij zelf naar Java afgereisd. Ook weer een groepsreis. En wat een prachtig land en een aardige mensen. Nu had Ton Lange geregeld dat wij in Baturraden de lagere school konden bekijken. Vroeg in de ochtend werden we opgehaald door Santos, de vertegenwoordiger van de stichting daar. Met z’n drietjes op de brommer door het prachtige dorp. We reden heuveltjes op en af. Toen kwamen we bij een schoolgebouw. Hier had Stichting Tileng al gebouwd aan nieuwe lokalen. Het verschil was duidelijk te zien. De nieuwe lokalen waren fris en schoon, terwijl de oude er slecht onderhouden en donker uit zagen. Hier kregen kinderen nog steeds les! Ongelooflijk! Er wordt binnenkort aan de andere lokalen gewerkt. Ook aan de schoolbibliotheek.

Dankzij Stichting Tileng krijgen veel kinderen in Baturraden een prachtige school en de kans op een betere toekomst.