Hergebruik

Geplaatst op: 3 juli 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In Baturraden hebben we veel gebouwd en zijn we nog steeds veel aan het (her)bouwen. Het gaat met name om  kleuter- en lagere scholen. Bij deze sloop- en bouwactiviteiten komt vaak nog bruikbaar bouwmateriaal vrij.

Onze vertegenwoordigers in Baturraden spelen daar op in. In de diverse kampongs binnen Baturraden wonen namelijk arme mensen in “woningen”, die best een opknapbeurt kunnen gebruiken. Die mensen zijn daartoe evenwel niet zelf toe in staat.

Onze vertegenwoordigers Tekad Santos en Deskart Djatmiko hebben daar -samen met hun vrouwen Suci en Tri- het volgende op gevonden. Al het nog bruikbare bouwmateriaal,dat van de bouwwerken vandaan komt, wordt opgeslagen naast het huis van Tekad en Suci. Zij hebben hun moestuin ontmanteld en elders opnieuw ingericht. De voormalige moestuin doet nu dienst als opslagterrein en ligt pal naast het kantoortje van onze vertegenwoordigers in Baturraden. Met dit materiaal worden de huizen, die er het slechtst aan toe zijn, opgeknapt. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMogelijk gaan we, als het woningbouwproject in Imogiri is afgerond, ook stenen huizen in Baturraden bouwen.