Care for Women verpleegkundige vraagt aandacht voor Stichting Tileng

Geplaatst op: 7 augustus 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

De Care for Women praktijk (CFW) in Capelle aan den IJssel is in 2001 gestart door Henriëtte Rijsdijk.

Naast het geven van advies en het maken van een persoonlijk behandelplan, richt de verpleegkundige zich ook op de verschillende levensfasen die passeren in het leven van een vrouw. Alhoewel iedere vrouw anders is en iedere vrouw een andere aanpak vraagt,  zijn er ook overeenkomsten.

Net als de Nederlandse dames hebben ook de Indonesische, Japanse en Chinese vrouwen last van gierende hormonen, stress en opvliegers.

In haar nieuwsbrief vraagt Rijsdijk aandacht voor Stichting Tileng. “Ik hoop de Nederlandse vrouw te enthousiastmeren en te laten zien hoe belangrijk iedere vorm van steun is voor deze organisatie.”

In 2003 word Henriëtte geraakt door de enthousiaste verhalen van Ton en zijn vrouw.

Visies van beide organisaties komen deels overeen en een samenwerking, in de vorm van naamsbekendheid vergroting, kan niet uitblijven.

“In de westerse wereld is alles goed geregeld. Gezondheidszorg, regelingen met betrekking tot de zwangerschap, de overgang, noem het maar op. Maar hoe zit het in Indonesië?”

Stichting Tileng steunt een aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië. De stichting heeft als doel verbetering van de leef- en woonsituatie, in de breedste zin van het woord. Hetgeen Rijsdijk erg aanspreekt.

“Het is niet alleen geld geven, maar ook zorgen dat er met dat geld middelen gekocht kunnen worden die uiteindelijk in het levensonderhoud kunnen voorzien. Zo wordt de vicieuze cirkel doorbroken en zullen op den duur de levensomstandigheden verbeteren.”

In de toekomst hoopt Rijsdijk zelf ook nog een kijkje te nemen in Indonesië, en de Indonesische vrouwen hulp te bieden en advies te geven waar mogelijk.

Ondertussen blijft zij Stichting Tileng onder de aandacht brengen bij vrouwen in haar praktijk en krijgt iedereen de brochure mee.