Stichting Tileng uit Nederland (her)bouwt scholen in Banyumas

Geplaatst op: 23 juli 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Artikel in Bahasa Indonesia

ANTARA (een Indonesische nieuws radio) – Een stichting uit Nederland, Stichting Tileng Foundation Netherlands (Yayasan Tileng) heeft sommige scholen (her)bouwd in Baturraden, Regentschap Banyumas, Midden-Java. ,,De herbouw is al klaar en vandaag in gebruik gegeven,” zegt Tekad Santos van Paguyuban Masyarakat Pariwisata Baturraden (PMPB).

Verhaal 04-05-2012jTekad, die ook de coördinator is van Stichting Tileng in Baturraden regio Banyumas, zegt dat de (her)bouw van scholen het resultaat is van samenwerking tussen Stichting Tileng en PMPB.

Ongeveer 7 scholen in Baturraden zijn of moeten (her)bouwd worden, zegt hij, te weten Sekolah Dasar (Basisschool) Negeri 2 Pamijen,  SD Negeri Karangsalam, SD Negeri 1 Kemutug Lor, Taman Kanak-kanak (Kleuterschool) Pertiwi Pamijen, TK Pertiwi Karangsalam, PAUD Pamijen, en PAUD Karangsalam.

,,Dit is de tweede herbouw door Stichting Tileng voor scholen in Baturraden in 2009.” Vier scholen zijn met de volgende prioriteit voor (her)bouw in 2011 op de lijst: SD Negeri Karangmangu, SD Negeri Kebumen, SD Negeri 1 Kemutug Kidul, en SD Negeri 2 Kemutug Kidul.

,,Er zijn 29 scholen in Baturraden, waarvoor (her)bouw wordt voorgesteld, maar de hiervoor staande vier hebben prioriteit.”

Voorzitter van Stichting Tileng, Ton Lange, zegt dat (her)bouw of renovatie van verschillende scholen projecten van Stichting Tileng zijn, die worden ondersteund door donateurs en sponsors uit Nederland. “Zonder sponsors en participatie van burgers uit Baturraden, is het (her)bouwproject niet te realiseren”, al dus Lange.

Verhaal meubilar 2011,,Stichting Tileng zal meer projecten kunnen steunen als ook wordt bijgedragen door de landelijke en regionale overheid en door de burgemeester van Baturraden. Ik hoop dat dat in de toekomst zal gebeuren.”

Lange vertelt dat een bestuurslid van Stichting Tileng, Eveline Bruijn, in september 2010 naar de projecten komt kijken en materialen gaat verzamelen voor een te maken boek met titel “Stichting Tileng in Woord en Beeld”. Het boek zal, als het klaar is, worden verkocht en de winst gaat naar projecten van Stichting Tileng in Indonesië.

,,Bestuurslid Ellen Mierop komt in november aanstaande naar Baturraden. Zij en Eveline Bruijn hebben een Indische achtergrond.”

 

 

 

Afbeelding 486 alle 22-01-2011Lange hoopt nog veel projecten te kunnen realiseren in samenwerking van inwoners. Hij hoopt dat de Indonesische regering Stichting Tileng zal helpen om zo meer projecten te realiseren in Indonesië.

Bupati Banyumas Bapak Hagi drs Marjoko m.m., zegt dat hij zeer akkoord was gegaan met de projecten van Stichting Tileng in Baturraden. ,,Stichting Tileng heeft tweemaal scholen in Baturraden in 2009 – 2010 herbouwd. Wij wensen dat er meer hulp van Stichting Tileng komt en mogelijk ook van de Nederlandse regering”. Wel waarschuwde hij de burgers om niet teveel hoop te hebben buiten Stichting Tileng om.