Beste Facebook vriendinnen …….

Geplaatst op: 10 mei 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Ik wend mij nu tot mijn “vriendinnen” op Facebook. Waarom zullen jullie denken? Ik vraag jullie naar beide plaatjes te kijken. Een huisje (foto links) wat je veel ziet in de desa’s zoals Tileng, Imogiri en Baturraden. Daar krijgen jullie volgens mij geen mooie woonbeelden bij. Ook geen ideeën hoe je het in zo’n huisje gezellig kunt maken.

Ik denk dat die beelden en ideeën wel naar boven komen als je een door Stichting Tileng gebouwde woning (foto rechts) ziet. Een woning met een woonkamer, 2 slaapkamers, keuken, badkamer en een verandaatje voor de deur. Neem nu in gedachte hoe je zo’n huisje kan inrichten en hoe je er zelf zou willen wonen. Bedenk daarbij dat als je de stichting financieel ondersteunt, zo’n huisje ook echt gebouwd kan worden en een familie in jouw denkbeeldige inrichting zou kunnen gaan vertoeven. In de literatuur heb ik gelezen dat vrouwen betere denkbeelden kunnen ontwikkelen dan wij mannen. Vrouwen wikken en wegen langer, vormen denkbeelden en hebben daardoor meer oog voor nuances en uitkomsten.

Dus dames, maak het waar en help de stichting om (nog) zo’n huisje te kunnen bouwen en blijf het beeld houden hoe een familie zou kunnen wonen in zo’n door jou denkbeeldig ingericht huisje.