Wie helpt de dromen waar te maken?

Geplaatst op: 12 augustus 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Ik hoef geen seconde na te denken waar ik mijn laatste geld aan zou geven!

Aan de projecten van Stichting Tileng uit Capelle aan den IJssel. Ik ontmoette op een van mijn reizen Santos, een gids en toen nog eigenaar van een klein tokootje tegenover het hotel Rosenda in Baturraden. Santos had een droom: nieuwe scholen bouwen voor de kinderen in de desa’s van Baturraden op Java. Peuter-, kleuter- en lagere scholen. In de loop van de tijd is er een opleidingscentrum aan deze droom toegevoegd.

Hij vroeg toen of ik enig idee had hoe hij aan geld voor de bouw van die scholen moest komen. Zo is er nader contact gekomen tussen Santos en Stichting Tileng. Santos is inmiddels General Manager van de stichting in Indonesië en na twee kleuter- en drie lagere scholen gerealiseerd te hebben, blijven er nog dromen genoeg te vervullen.

Wie helpt Santos deze dromen samen met Stichting Tileng verwezenlijken?

In de laatste twee verhalen heeft u kunnen lezen welk effect de hulp van de stichting heeft op de mensen van de desa’s in het werkgebied van Stichting Tileng. Een mooi resultaat, nietwaar?!