U zet een stap, zij maken een sprong!

Geplaatst op: 13 december 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Een duurzame samenleving steunt onder meer op goede huisvesting, goed onderwijs en een goede, eigen voorziening in de eerste levensbehoeften. Sommige gebieden in de wereld kunnen daarbij een zetje in de juiste richting goed gebruiken. Wat wij hebben, kan men elders ook krijgen: goede woningen en scholen, opleidingen, studiebeurzen en lesmateriaal geven de jeugd de toekomst die het verdient. Ontwikkelingssamenwerking in de ware betekenis!

Een paar jaar geleden maakte ik via Ton Lange kennis met Stichting Tileng en raakte enthousiast over de manier waarop zij de Indonesische desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden grote sprongen vooruit lieten maken.  Alle giften en donaties komen nagenoeg geheel ten goede aan de vele projecten dus rendement is verzekerd! En vanuit een heel belangrijk uitgangspunt: niet kiezen voor, maar laten kiezen door de lokale bevolking.

Voor mij een heel belangrijke reden om het werk van Stichting Tileng te steunen.

Indonesië staat al een tijdje hoog op mijn wensenlijstje voor reizen en ik hoop er ooit eens een aantal projecten te kunnen bezoeken. Voorlopig proef ik vooral de sfeer door gesprekken met Indonesische vrienden en door bezoeken aan Pasar Malams.

Als u overweegt een donatie te geven aan een goed doel kan ik u Stichting Tileng van harte aanbevelen. U zet een stap, zij maken een sprong!