Een ‘hart verwarmende’ opening van bedrijf ‘DSPPM’

Geplaatst op: 3 september 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Capelle aan den IJssel, Rietbaan (Hoofdweggebied)

Familie De Vries presenteert het bordIk zeg met klem, het kan met DSPPM”. Het bord dat familieleden maakten voor directeur D.S.P.P.M. de Vries (“Zeg maar Dominique”) van het gelijknamige bouw- en adviesbedrijf, zorgde voor een vrolijke noot bij de opening van het nieuwe bedrijfspand.

Zaterdag 30 augustus 2014 was het zo ver. Dominique de Vries en zijn medewerkers hadden er geen gras over laten groeien en de openingsceremonie was kleinschalig maar hartverwarmend. Het doorknippen van het lint door beschermheer van de Stichting Tileng, de heer Frank Koen, ging goed. Dat kon ook niet anders want de heggenschaar was groot genoeg voor het tere lint. Na de gebruikelijke toespraken door directeur De Vries zelf en ook door de heer Koen (in het dagelijkse leven burgemeester van Capelle aan den IJssel), was het de beurt aan voorzitter Ton Lange van Stichting Tileng. Hij memoreerde het allereerste begin van het idee om ‘iets’ meer te doen dan op grote afstand alleen geld te doneren of om een kind ‘ver weg’ financieel te ondersteunen. Het ontstaan van Stichting Tileng werd aldus een feit en het groeide uit tot een echte wezenlijke bijdrage in goederen, geld en dieren voor dorpsbewoners in de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden op Java (Indonesië). Het voorbeeld dat Ton Lange aanhaalde over de eerste koeien waar de dorpelingen verder mee aan de slag gingen om ze te gebruiken, maar ook om het aantal uit te breiden, kreeg bewondering en applaus van de aanwezigen.

Na de opening werd een ‘powerpoint’-presentatie gegeven over de activiteiten van de Stichting Tileng. Het nieuwe bedrijf ‘DSPPM’ van Dominique de Vries had nog een verrassing in petto: een donatie welke in ontvangst werd genomen door beschermheer Koen. Hij, op zijn beurt, en onder toezicht van de genodigden, stopte het geschenk in een provisorische bus en nodigde verder iedereen uit hetzelfde te doen. Onder het genot van heerlijk (Indisch en Hollands) eten werd geklonken op een verder succes van zowel ‘DSPPM’ als van de Stichting Tileng. Een geslaagde opening met als credo: ‘Nu eens zet je kleine stapjes, dan weer maak je een flinke sprong’. Een slagzin voor zowel Stichting Tileng als voor het nieuwe bedrijf.