De Soto Ajam van …………..
Ingrediënten:
- Ca. 2 l. water
- 1 kip (of kipfilet naar hoeveelheid eters)
- 2 knoflookteentjes
- 2 uien
- 1 vleestomaat
- Mespuntje suiker
- 3 maggiblokjes of kipbouillonpoeder
- Beetje trassi zwarte peperkorrels
- 2 salamblaadjes
- Stukje laos
- 1 sereh
- Flink stuk gember
- Beetje zoete ketjap A
- Zout en zwarte peper
- Selderij
Bereiding:
- Zet de kip in stukken (of kipfilet) op met de ui (halve ui overlaten), knoflook, salam, sereh, laos, gember tomaat, maggiblokjes, zwarte peperkorrels, trassi (beetje), ketjap, zwarte peper (theelepel) en zout naar smaak.
- Laten koken tot de kip gaar is.
- De stukken kip eruit halen en de bouillon zeven en terug doen in de pan.
- De kip in stukjes plukken en in de olie krokant bakken of als je dat teveel werk vindt, kun je de gekookte kip er in kleine stukjes terug in doen.
- Bak in een klein pannetje in wat olie de halve ui in stukjes knapperig bruin en doe de uitjes met de geurige olie terug bij de soep. Ook een eetlepel gehakte verse selderij.
Opdienen:
- Hard gekookte eieren
- Sambal
- Taugé (alleen van te voren wassen en eventueel kokend water erover gooien)
- Selderij
- Gebakken stukjes kip (die je hebt gekookt voor de bouillon)
- Rijstvermicelli
- Gefruite uitjes
Doe in een kommetje wat rijst-vermicelli. Doe daar overheen wat taugé, gefruite uitjes, een half gekookt ei en selderij. Gooi hierover de hete soep met kip. Smakelijk eten!!
Baturraden, dagelijkse levensonderhoud, desa's, Donatie, geld, Help, Imogiri, Indonesië, java, Manggung, projecten, Schenken, Scholarship, Stichting Tileng, structurele hulp, Tileng