Op weg naar kippenvel

Geplaatst op: 15 december 2018 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Op 18 november jl. ben ik samen met onze penningmeester Cees van der Jagt in het vliegtuig gestapt. Voor het tweede jaar op rij een bezoek aan onze werkgebieden. Dit jaar extra spannend, omdat we voor het eerst twee donateurs mee hadden. Ook mijn moeder is mee geweest. Voor haar was het een extra beladen reis, de eerste keer zonder mijn vader naar zijn geliefde land en zijn projecten. Emotioneel maar mooi, dat is het geworden.

Eerder dan gepland een tweede bezoek in relatief korte tijd. Was er dan zoveel te doen? Ging het niet goed? Zeker, er was veel te doen. Veel gaat er goed, misschien wel beter dan ooit, maar we hadden veel zaken te bespreken. Daarnaast wilde we dit jaar ook heel graag naar de andere twee werkgebieden. Tenslotte zijn we vorige jaar alleen maar bezig geweest in Baturraden. Niet zo gek als je bedenkt dat daar onze vertegenwoordigers zitten. Vorig jaar hebben we het team aangepast, de werkwijze doorgenomen en stevige discussies gevoerd over de onderlinge communicatie. Daar zijn in het afgelopen jaar nog wat aanvullende uitdagingen uitgekomen en die konden we nu mooi bespreken.

Ook in Imogiri en Manggung (Tileng) hebben we goede gesprekken gehad. Ondanks dat we daar al even niet meer in levende lijve geweest waren, zijn we met open armen ontvangen. Van de ene verbazing in de andere gevallen. Goed gesprekken gehad en de vooruitzichten voor de toekomst zijn goed.

In de komende periode gaan we je alles vertellen, alles met je delen, doormiddel van verhalen, foto’s en video’s. We hebben veel materiaal verzameld, meer en anders dan normaal, om je ook eens op een andere manier inzicht te geven in ons werk. Natuurlijk hebben we de scholen bezocht, de lopende projecten bekeken, maar dit keer heb ik ook de donateurs geïnterviewd.

We zijn met mooie dingen bezig en kunnen je vertellen dat we je echt gaan verwonderen, kippenvel momenten tijdens de gesprekken met onze vertegenwoordigers, succesverhalen die ons hebben doen verbazen, antwoorden op vragen waar we nu nog van onderste boven zijn. We gaan het allemaal met je delen. We staan aan de vooravond van wat een mooi 2019 belooft te worden. Blijf ons volgen, blijf ons steunen.
We hebben van diverse mensen vernomen dat we net even iets te weinig van ons laten horen. Dat nemen we serieus op en gaan we mee aan de slag. Diegene die ons daar op gewezen hebben willen we hiervoor bedanken. Kijk kritisch mee en help ons om het mooie werk, waar 20 jaar geleden mee is begonnen, voort te zetten.

Fijne dagen, een goed uiteinde, een gezond en indrukwekkend 2019 en tot snel!

– Remco Lange, voorzitter