Bezoek aan Baturraden

Geplaatst op: 12 november 2018 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Afgelopen september was ik, voor vakantie, op Java. En als ik in Indonesië ben dan breng ik ook een aantal dagen door in Baturraden. Een weerzien met Tekad Santos ( general manager in Indonesië) en Deskart Djatmiko  (manager back office), het bekijken van een aantal van onze projecten, de mooie wandelingen in de omgeving en niet te vergeten, het heerlijke eten in de warung van Santos en Succi, het is meer dan de moeite waard om daar te zijn!

Ook deze keer brachten we een bezoek aan de Groene School. In een adembenemende omgeving ligt deze basisschool waar, uiteraard, ook veel buitenlessen worden gegeven. Het bijzondere van deze school is niet alleen de ligging, maar vooral ook dat er plaats is voor iedereen. Maakt niet uit welk geloof je hebt en voor geestelijk gehandicapten is er speciale zorg en aandacht.

Vervolgens brachten we een bezoek aan de basisschool SD Negeri 1, Kemetug Lor. Hier waren 3 vrijwilligers van Bouworde Vlaanderen hard aan het werk. De school wordt uitgebreid met een kantoortje zodat de plek waar nu het kantoor zit weer een klaslokaal kan worden. We werden gelijk gespot door een onderwijzeres die de leerlingen ook liedjes in het Nederlands leert en uiteraard moesten wij de klas in om te horen hoe goed ze dat al kunnen.

In 2004 zijn we begonnen met de Buffelbank in Manggung in de desa Tileng en sinds enige jaren heeft ook Baturraden een eigen buffelbank. Stichting Tileng stelt een koe ter beschikking welke verzorgd wordt door een boer. Het kalfje wordt eigendom van de boer en de koe kan weer door naar de volgende boer. Ook onze ambassadeur Wouter Muller heeft een koe gedoneerd en ik heb voor mijn verjaardag een koe gekregen. Op de foto staan ze gezusterlijk naast elkaar. Misschien ook een ideetje voor u, om voor de feestdagen of voor uw verjaardag geld te vragen voor een koe voor Stichting Tileng!

Gaat u een keer met vakantie naar Indonesië, breng dan ook een bezoek aan Warung Putri Gunung in Baturraden. Daar kunt u niet alleen heerlijk eten, maar ook kennismaken met Santos. Hij zal u graag rondleiden in het mooie Baturraden en een aantal projecten van Stichting Tileng laten zien!

 

Ellen Mierop