Tekad Santos

Komt Santos naar Nederland? Oftewel het succes van Stichting Tileng.

Geplaatst op: 21 december 2018 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Inmiddels ruim 15 jaar geleden heeft Stichting Tileng een enthousiaste jongeman een steuntje in de rug gegeven bij het opbouwen van een bestaan voor hem en zijn gezin. Deze jongeman was Tekad Santosa, bij velen beter bekend als Santos.

Santos heeft, samen met zijn vrouw Succi, in die jaren heel hard gewerkt aan de opbouw van zijn droom, Warung Putri Gunung. Een fantastische eetgelegenheid waar voortreffelijke Javaanse specialiteiten gegeten kunnen worden. Zodra Santos financieel voor zichzelf kon zorgen heeft Stichting Tileng de materiële ondersteuning uiteraard beëindigd, maar we zijn Santos in al die jaren blijven ondersteunen met raad en daad en door aan iedereen te vertellen hoe lekker je bij Santos en Succi kan eten.

Het is hartverwarmend om te zien dat Santos altijd het gevoel heeft gehouden dat hij iets terug zou moeten doen voor de stichting en bovenal voor ‘zijn’ Baturraden. Hij heeft dat gedaan door zich altijd met hart en ziel in te zetten als contactpersoon en coördinator op Java voor Stichting Tileng, en door het aannemen van zoveel personeel in zijn bedrijfje als maar verantwoord was. Op dit moment werken er 28 mensen in de warung! Wij hopen dat hij beide nog jaren kan blijven doen.

Nu heeft Santos nog een droom. Hij wil graag met zijn vrouw naar Nederland komen om daar samen zelf het land te zien dat mede aan de basis van zijn succes heeft gestaan. Na jaren hard sparen voor de tickets ziet het er naar uit dat het in 2019 gaat lukken. Voor de goede orde, hij heeft dit geheel op eigen kracht bij elkaar gespaard, zonder financiële steun van Stichting Tileng of wie dan ook. Wij zijn ontzettend blij en trots dat het hem is gelukt en zullen hem uiteraard bij aankomst verwelkomen.

Natuurlijk mogen wij niet verwachten dat iedereen die wij als Stichting Tileng ondersteunen uiteindelijk bereikt wat Santos heeft bereikt, maar hij is wel het bewijs dat het kan. Dat is voor ons dan weer een extra motivatie om te blijven doen waar we mee bezig zijn: De mensen van ‘onze’ desa’s op gang helpen om een beter bestaan voor zichzelf en hun omgeving op te bouwen.