De wereld veranderen begint bij het onderwijs

Geplaatst op: 14 oktober 2005 · Geplaatst in: Weekendverhalen

BATURRADEN – Wie de wereld wil veranderen moet vroeg beginnen met het onderwijs. Om die reden is het probleem van de onderwijzers buitengewoon belangrijk. Des te meer omdat een onderwijzer een motivator is, met andere woorden: als het slecht gaat met de onderwijzers, dan gaat het ook slecht met het onderwijs dat zij geven.

“Onderwijs is het belangrijkste element voor de verbetering van de kwaliteit van Human Resources”, zei de voorzitter van de Stichting Tileng uit Nederland, Ton Lange, tijdens een ontmoeting met het hoofd van de openbare school in Kemutug Lor en Karangsalam, Baturraden.

Op dit moment, zei hij, geeft Stichting Tileng voorrang aan activiteiten voor het onderwijs, onder andere via hulp bij de renovatie van drie klaslokalen van de basisschool in Kemutug Lor met vrijwillige bijdragen van de ouders, buren en het gemeentebestuur.

“We zijn er trots op dat de renovatie van de lokalen wordt gesteund door participatie van de bevolking. Om die reden hebben we besloten de hulp voor de renovatie voort te zetten”, sprak Ton Lange.

Afgezien daarvan, ging hij verder, voeren we ook nog een project uit voor schoolmeubilair voor de kleuterschool Pertiwi in Karangsalam. Daarbij is ook inbegrepen assistentie voor het honorarium van de onderwijzer(es) in de hoop dat de kleuterschool zich meer kan concentreren op het onderwijs. “Dat betekent, meer geconcentreerd op het lesgeven en in het bijzonder de aandacht voor de kinderen”, benadrukte hij.

 

Collar robe de mariée en dentelle, Xiangjian exposé montrant une femme plus   Robe De Mariée

féminine et le côté sexy, jupe en dentelle de passer la serpillière rencontre le fantasme féminin, de belles personnes fascinés par le degré Robe De Mariée

!