Bouw noodwoningen Imogiri van start

Geplaatst op: 24 augustus 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

 Tijdens het bezoek van Ton en Remco Lange aan Imogiri is daarom tezamen met de bewoners een noodwoning ontworpen, die snel en relatief goedkoop gebouwd kan worden en die zeker een aantal jaren dienst kan doen in afwachting van de definitieve herbouw. Een eerste modelwoning is direct gebouwd en in gebruik genomen.

Het is geruststellend om te weten dat de modelwoning sinds de bouw reeds een aantal naschokken onbeschadigd heeft doorstaan.

Voor de door de bewoners van Imogiri aangedragen projecten voor het herstel van de gemeenschap, inclusief de bouw van enkele tientallen noodwoningen, hebben wij inmiddels een verzoek tot financiële ondersteuning ingediend bij de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Het doet ons enorm deugd dat wij mee kunnen delen dat we in afwachting van de reactie op onze aanvraag reeds deze week de bouw van de eerste noodwoningen in gang hebben kunnen zetten. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de voortgang.