Nieuwjaarsreceptie

Geplaatst op: 12 januari 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Op woensdag 3 januari jl. werd bij de gemeente Capelle aan den IJssel een nieuwjaarsreceptie gehouden. Het thema dit jaar was “International Year of the Planet Earth” en tijdens de receptie werd daar op een Capelse wijze invulling aan gegeven.

Achter in de raadszaal werd tekst en uitleg gegeven over de inzet van de gelden die door de gemeente ter beschikking is gesteld aan projecten in rampgebieden in Pakistan en Indonesië.

U zult begrijpen dat Stichting Tileng  de geboden kans heeft aangegrepen om eens flink uit te pakken. Zo hebben we beelden laten zien van het rampgebied Imogiri en van de overige projecten van de stichting en foto’s van een deel van de 34 noodwoningen die inmiddels door de stichting zijn gebouwd met het geld dat van de gemeente is ontvangen. De stichting heeft zich op deze wijze nogmaals kunnen presenteren aan de inwoners en andere genodigden van de gemeente Capelle aan den IJssel.

De United Nations General Assembly riep 2008 uit als “het jaar van de planeet aarde”. Van 2007 tot 2009 zullen over de gehele wereld allerlei activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van de planeet aarde. Activiteiten gericht op het behoud ervan, het terugdringen van de menselijke invloed op de klimaatveranderingen, het voorkomen van rampen en het ontdekken van nieuwe energiemogelijkheden.

Al deze zaken raken ook het werk van de stichting. Wij spreken dan ook de hoop uit dat die activiteiten een positieve uitstraling hebben op ons werkgebied en de mensen die daar leven en wonen.