Mijn onbezoldigde baan

Geplaatst op: 2 november 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Baturraden 28-09-2005 a 200Mijn onbezoldigde baan: voorzitter van Stichting Tileng, ook wel: goede doelen ondernemer voor het verbeteren van de leef- en woonomgeving in de dorpen Tileng, Imogiri en Baturraden op Java in Indonesië. Dat is het leukste wat er is. Ik ben er in juni 2000 mee begonnen zonder basiskapitaal en trackrecord en doe het nog met veel plezier.

Ik vind het heerlijk om aan de slag te zijn voor de stichting en werk met een enthousiast bestuur. Ik kom als ik op pad ben voor de stichting altijd mensen tegen waar ik energie van krijg. Het levert niet altijd donaties of sponsors op, maar de enthousiaste reactie die ik krijg, vind ik ook al een beloning, de stichting wordt erdoor in de spotlights gezet.

Ik ben druk op de website, Facebook, Twitter, Linkedin, Hyves en andere social media en ik krijg uit alle hoeken en gaten e-mails. Ik word gevraagd als gastspreker te spreken over de stichting en hoe het allemaal zo is begonnen.

Ik maak soms lange werkdagen, die regelmatig eindigen met een lijstje van zaken waar ik niet aan toegekomen ben. Mijn werk mag mij niet frustreren want dat bederft mijn werkplezier. Ik moet met passie kunnen werken op zoek naar goede resultaten. Met andere woorden, nieuwe donateurs en/of sponsoren.

Ik ga ervan uit dat als ik mijn taak goed doe dit anderen opvalt, zodat zij – op hun beurt – mijn boodschap over Stichting Tileng weer doorgeven. Allemaal met als doel dat de stichting hopelijk nog meer donaties zal ontvangen en we daardoor projecten uit onze portefeuille kunnen opstarten.

Help mee onze boodschap te verspreiden door te liken, delen, RT enz.. Bij voorbaat dank!