Goed voorbeeld doet goed volgen …….

Geplaatst op: 26 juli 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Tijdens mijn werkbezoek aan de in aanbouw zijnde kleuterschool Pelita Hati en de reeds gerealiseerde projecten (de stichting controleert regelmatig of men zich houdt aan hun onderhoudsverplichting), heb ik ook een lagere school bekeken die nu door de overheid wordt gerenoveerd c.q. gedeeltelijk herbouwd. De lagere school die ik heb gezien ligt in de desa  Kemutug Kidul. Het resultaat ziet er goed uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe centrale overheid in samenwerking met de regionale overheid wil niet achter blijven bij Stichting Tileng. De stichting heeft de afgelopen jaren veel op dit gebied gerealiseerd in Baturraden in de verschillende desa’s. Het regelmatig aanspreken van de regionale overheid door ons heeft dus geholpen. Bij elke opening van een school hebben we gezegd dat we graag zagen dat zij ook aan de slag zouden gaan met het verbeteren van de schoolgebouwen. Goed voorbeeld doet goed volgen is weer een waarheid als een koe.

Binnenkort worden we dan ook door ons management in Baturraden geïnformeerd welke projecten uit de projectportefeuille gehaald kunnen worden omdat ze door de overheid worden aangepakt. Zo krijgt de stichting meer ruimte om andere (mogelijk kleinere) projecten te realiseren.

Sinds april jl. is na de verkiezingen een nieuwe Bupati, ir. Ahmad Husen, aangetreden. Het is een ingenieur en hij houdt van aanpakken. Ik ben benieuwd hoe hij wil gaan samenwerken met de stichting om mooie projecten te realiseren. De mensen in desa’s verwachten veel van hem. Wij ook.

Ook hiermee ben ik weer aangenaam verrast over het sneeuwbaleffect van de projecten van de Stichting Tileng. Naast directe steun een belangrijke pijler van ons werk.