Zo’n twee jaar geleden ……….

Geplaatst op: 18 oktober 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Zo’n twee jaar geleden vroeg Ton Lange of ik, als burgemeester van Capelle aan den IJssel, beschermheer wilde worden van de Stichting Tileng. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. In een Civil Society, waar mensen verantwoordelijkheid voor elkaar willen dragen en zich willen inzetten voor het welbevinden van hun medemens – dichtbij en veraf – is iedere vorm van hartelijke ondersteuning zeer welkom.

Ik waardeer het zeer dat mensen uit Capelle aan den IJssel en omgeving zich via Stichting Tileng inzetten voor de ontwikkeling van de dorpsgemeenschappen Tileng, Imogiri en Baturraden op Java. Mooi is het te zien en te lezen hoe onderwijsprojecten en projecten ter verbetering van de woon- en leefomstandigheden worden gerealiseerd en uitgevoerd. Met in onze ogen betrekkelijk weinig financiële middelen kan daar nog heel veel worden bereikt en het is overduidelijk dat die steun daar ook zeer wordt gewaardeerd. Niet alleen door de dorpsbewoners maar ook door de autoriteiten.

Mooi is het ook dat de Stichting Tileng door velen in ons land wordt ondersteund. En niet alleen door zeer gewaardeerde maar relatief onbekende gevers maar ook door –wat we noemen- bekende Nederlanders. En terecht. Stichting Tileng doet gewoon goed werk daar op Java en al het geld dat wordt ingezameld komt daar ook ten goede van de projecten.

Daarom ondersteun ik van harte Stichting Tileng. U ook?