Wat is mijn functie bij Stichting Tileng? – door Remco Lange

Geplaatst op: 28 maart 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Wie ben ik?

Ik ben Remco Lange (1974), woon en werkt in Rotterdam. Sinds februari 2006 eigenaar van ontwerp studio Carnero Mediadesign (www.carnero.nl).

Wat is mijn functie bij de stichting?

De vraag wat mijn functie is binnen Stichting Tileng vind ik persoonlijk iets te abstract. Zelf zou ik het liever willen hebben over de bijdrage die ik lever aan dit mooie initiatief. Het zal niemand ontgaan dat ik de zelfde achternaam draag als de voorzitter, Ton Lange, inderdaad mijn vader. Toen Ton in 2000 vertelde dat hij een stichting op ging richten met als doelstelling het verbeteren van de leef- en woonsituatie in de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden, heb ik direct geroepen dat ik het dan wel leuk zou vinden om de huisstijl vorm te geven. Sinds die tijd ben ik verantwoordelijk voor de vormgeving van alle uitingen van de stichting. Of het hier nu gaat om een foldertje, een naamkaartje of een complete website. Dit alles doe ik natuurlijk geheel belangeloos. Maar bovenal met trots. Zeker om dat we nu haast 14 jaar verder zijn en we met recht kunnen zeggen dat we hele mooie dingen meegemaakt hebben, schitterende projecten opgeleverd hebben, maar ook de minder leuke dingen als de aardbeving in Imogiri, 2006, hebben een diepe indruk achtergelaten. Sinds dat jaar ben ik ook adviseur van de stichting en neem ik plaats aan de vergadertafel.

Wat houd mij gemotiveerd om dit werk te blijven doen?

Als adviseur van de stichting heb ik ook mijn favoriete projecten, de buffelbank bijvoorbeeld. Ik vind dat een mooi voorbeeld, hoe je op een eenvoudige manier welvaart kan brengen in een gebied waar dat hard nodig is. Na enkele jaren zie je dat het werkt en dat de gemeenschap middelen heeft om een aantal dingen zelf te gaan financieren.  Maar het leukste vind ik misschien nog wel het scholarship programma. Ik denk dat komt omdat ik er van overtuigd ben dat iemand die een goede opleiding heeft genoten kan bereiken wat hij wil. Jongeren kunnen dankzij het scholarship programma een goede opleiding genieten.  Inmiddels run ik mijn eigen studio, Carnero Mediadesign, heb het mooiste beroep van de wereld omdat ik de hele dag mooie dingen mag maken.

Ik doe de volgende oproep!

Stichting Tileng kan op de steun van mijn studio blijven rekenen, ik hoop dat dit ook geldt voor de steun van uw zijde. De stichting verdiend het, de mensen daar helemaal.

Volgende week het verhaal van onze andere vrijwilliger en adviseur van de stichting.