Bouworde Vlaanderen besliste

Geplaatst op: 16 januari 2015 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Bouworde Vlaanderen besliste in 2014 om hun kampaanbod uit te breiden naar Indonesië. Na een goed gesprek met Stichting Tileng in Nederland, waarbij we akkoord geraakten over een samenwerking voor 2015, willen we ook altijd ter plaatse de omstandigheden bekijken. Daarom bezocht Wannes Victoor, stafmedewerker van Bouworde vzw begin december 2014 Baturraden.

De ontvangst door Santos (Generaal Manager Stichting Tileng in Indonesië) was alvast heel goed. Hij zorgde voor een echt thuisgevoel. Je mocht alles er aan vragen, hij zorgde dat het direct beschikbaar was.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de klasjes die door de stichting gebouwd waren te schilderen, maar al snel werd me duidelijk dat die klassen en scholen nog allemaal in hele mooi staat zijn. Dit komt eerst en vooral doordat de scholen heel mooi en goed gebouwd zijn, waarbij ik alleen kan zeggen dat de stichting al heel goed werk heeft verricht in Baturraden en omstreken. Maar die goede staat komt ook omdat de leerkrachten er heel goed zorg voor dragen. Wat natuurlijk ook een vereiste is voor een langdurige samenwerking. Ik kan dus alleen maar zeggen: goed gedaan.

Maar dit alles wil niet zeggen dat er niets meer moet gebeuren. Er zijn nog heel wat scholen in de buurt van Baturraden die nog hulp kunnen gebruiken. Zelf gaat Bouworde de groene school van Baturraden steunen. Onze vrijwilligers gaan er een houten klaslokaal bouwen waar er, in geval van regen, les kan gegeven worden.

We zijn alvast heel benieuwd naar eind juli en eind augustus, om de verhalen van de vrijwilligers te horen, maar ik weet nu al, dat die superpositief zullen zijn.