Bouworde Vlaanderen

Geplaatst op: 28 oktober 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Onlangs kregen we het bericht van Bouworde Vlaanderen dat alle vrijwilligers weer terug zijn in België en dat ze heel tevreden zijn met de kampen die in 2016 in Baturraden hebben plaatsgevonden. Ze hopen dat ze ook in 2017 met drie groepen kunnen komen om te werken aan (een) gezamenlijk(e) project(en).

Ook bedankte Bouworde Vlaanderen Stichting Tileng voor de goede en vlotte samenwerking. Dat heeft ons goed gedaan en is natuurlijk wederzijds.

Hieronder vindt u een tekstje dat één vrijwilliger heeft geschreven over zijn mooiste herinnering aan zijn werk en verblijf in Baturraden.

“Wat is je mooiste herinnering aan je bouwkamp?

Deze vraag is te moeilijk om te antwoorden. De hele reis was zo fantastisch dat ik niet kan kiezen wat het mooiste moment was. Het spelen met de kinderen van het dorp, bouwen aan de school, zonsopgang op een berg, naar de melkweg kijken op het strand, een actieve vulkaan beklimmen tot aan de rand van de krater, snorkelen tussen koralen in Bali, bodyraften in Pangandaran, (proberen te-) surfen op golven die veel te sterk en hoog waren om het voor de eerste keer te leren, deelnemen aan het grote carnavalsfeest van de regio en de dag erna zien dat we in het groot op de voorpagina van de krant stonden, door prachtige rijstvelden en plantages wandelen vlakbij onze homestay met een gigantische vulkaan op de achtergrond, etc etc….”ok weet hij dat ook?